Iurie Leancă, PRO România Iași: Iohannis a tăiat panglica la autostrada începută de Ponta (P)

leanca-24noi-14-PLDM-md (2)

Am spus în nenumărate rânduri că Moldova este o zonă ignorată de cei de la București iar toată confuzia legată de autostrada Iași – Târgu Mureș este cel mai de actualitate exemplu. Este limpede că am fost păcăliți în scop electoral încă o dată, pentru a nu știu câta oară.

Miercuri, la orele prânzului, domnul Iohannis a tăiat panglica pentru pentru ce ar trebui să fie primii kilometri din Autostrada Moldovei, tronsonul A7, însă doresc să le aduc în atenție ieșenilor 3 mari probleme.

În primul rând, și de această dată Iașiul este lăsat deoparte, pentru că este vorba de Bacău și centura ocolitoare a acestuia. Eu cred că traficul din Iași, județ la frontiera cu Republica Moldova și puternic centru universitar și de dezvoltare regională, are nevoie urgentă la rându-i de o centură, care iată că nu se întrevede. Mai mult, observ că dincolo de hârtia fără valoare din păcate referitoare la Autostrada A8, nu s-a mai făcut niciun demers, nici măcar la nivel de studiu, căci finanțarea se pare că a dispărut cu totul din calculele liberalilor.

În al doilea rând, vorbim de o tăiere de panglică la 16 kilometri de autostradă și alți 14 kilometri de drum ocolitor. Mă frapează 2 chestiuni: O dată că doar atât s-a putut face în 30 de ani și a doua oară că acest moment a fost ales în săptămâna alegerilor și din discursul Președintelui nu au lipsit atacurile la celelalte partide politice. Din punctul meu de vedere, gestul este de neiertat.

În ultimul rând, aceste proiecte de infrastructură au fost gândite și lansate de către Guvernul Victor Ponta. De la acel moment nu s-a mai întâmplat aproape nimic, exceptând această acțiune electorală de miercuri, însă românii cu siguranță își amintesc că au mai fost proiecte inaugurate în prag de alegeri și apoi închise la loc. Se pare că Nord-Estul țării și Iașiul execută un soi de pedeapsă pentru simplul fapt că există. Da, existăm și avem pretenții justificate și deloc imposibile.

Aș fi vrut să văd senatorii și deputații ieșeni alături de oamenii care cer autostradă, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Ca parlamentar voi folosi toate pârghiile pe care le am la dispoziție și le garantez ieșenilor că așa cum am făcut împreună cu Victor gazoductul Iași-Ungheni, așa putem face și mult râvnita autostradă.Pe 6 Decembrie votul meu va fi un răspuns hotărât la aceste jigniri repetate la adresa Moldovei și sper că sunteți în asentiment cu mine.

Duminică vă invit la vot să mandatați echipa PRO România Iași în Parlamentul României!