Iubitorii de vin din țară într-un tur la cramele din jurul Iașului

WhatsApp Image 2021-06-16 at 11.41.32

Turismul viticol a pus Iașul în centrul atenției, printr-un eveniment inedit dedicat iubitorilor de vin. Proiectul #vinșîeu, organizat de Winelover România și susținut de Asociația Destination Iași, a strâns mai mulți participanți care au făcut un tur la câteva dintre cele mai importante crame din jurul Iașului.

Prima zi a proiectului început cu vizita castelului Miclăușeni din Iași, unde participanții au degustat vinurile oferite de crama Strunga. Finalul primei zile a fost dedicat vizitei la Cramele Cotnari, unde gazdele au propus un amplu tur (crama Axinte, Vlădoianu, Cotnari SA) și degustarea celor mai reprezentative vinuri.


Cea de-a doua zi a început cu vizita Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, la laboratoare și Beciul lui Adamachi. Periplul prin frumosul Copou a continuat cu Muzeul Universității, pentru ca apoi participanții să se oprească la un moment de relaxare și degustare oferit de Crama Bucium și Domeniile Bohotin.

Într-un oraș cultural, așa cum este Iașul, nu putea lipsi o oprire în Piața Unirii și la Teatrul Național „V. Alecsandri”, iar ghid în centrul orașului le-a fost Mihai Bulai, prodecan al Facultății de Geografie din Iași și președinte al Asociației Destination IAȘI, sustinător al proiectului #vinșieu.

Obișnuiți cu drumurile, participanții au continuat vizita la crama Gramma, din dealul Vișaniului, acolo unde oenologul le-a făcut un scurt istoric al activităților, desigur însoțit de vinurile reprezentative și ultimile noutăți ce urmează să apară pe rafturile magazinelor.

Dora Morhan, director executiv al Asociației Destination IAȘI: “Ne bucurăm că zona Moldovei a fost alegerea proiectului Winelover România, mai ales că turismul viticol de la noi presupune o experiență complexă, o îmbinare între artă, vin și destinații turistice atractive, iar orașul nostru este extrem de ofertant din acest punct de vedere”.