ITOM 2018, întâlnirea tinerimii ortodoxe din Moldova

foto_ITOM

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova” a reunit la Iași 1600 de tineri și nu era posibila fara cei 250 de voluntari implicati trup si suflet. Timp de trei zile, participanții s-au bucurat,pe lanaga programul complex oferit de organizatori, de socializare si schimburi importante de idei.

Întregul eveniment a stat sub tutela temei  „Unitatea – izvor de putere și înțelepciune pentru tineri. Despre valorile care unesc un neam” iar tinerii s-au bucurat pe rand de parada steagurilor, de mesajele fetelor bisericesti sau de muzica corala, ateliere pe diferite domenii de interes sau conferinte pe tema Centenarului – cum a fost cea sustinuta de Dan Puric.

Tinerii ajunsi la eveniment din tara sau de peste hotare, au spus ca ITOM este un loc minunat, un loc  în care poți descoperi valorile adevărate, în care oamenii chiar îți răspund la întrebările pe care le ai, fie că sunt legate de religie, de țara în care trăim, sau despre ce ar trebui să faci pentru a deveni un român mai bun.

Unul dintre cele mai așteptate momente din cadrul ITOM 2018, conferința susținută de Dan Puric, a avut loc sâmbătă seară.

Întrebat cu ce gând ar trebui să plece tinerii după conferință, Dan Puric a făcut referire la datoria pe care o au acestia: „Au o treabă de făcut: să înalțe România, să o ridice din marasmul în care este.