Italiancă înșelată de un român. I-a zis că e deochiată și i-a cerut 30.000 pe un descântec

magie tarot

foto: sansanews

Un român de 32 de ani, rezident la Sassari, în Sardinia, cu mai multe antecedente penale, a convins o localnică de faptul că e deocheată și blestemată. Astfel a asigurat-o că pentru o sumă mare de bani o va scăpa de aceste probleme.

Cei doi s-au întâlnit la începutul anului, la camera de gardă a unui spital din Sassari, unde femeia venise cu mama ei, care făcuse un preinfarct. A intrat în vorbă cu ea, Vali R. părea de încredere, iar ea i-a povestit despre problemele ei: un fost soț care nu plătea pensie alimentară, un tată grav bolnav, convingerea că e dominată de un destin care nu-i rezervă nimic bun. Atunci românul i-a spus că poate fi și mai rău, că e blestemată și deochiul nu poate fi alungat decât printr-un descântec.

I-a zis că știe o vrăjitpare care poate să o scape de necazuri, dar că procedura e cam scumpă. Vali R. a încasat de 5 ori bani de la femeie, primind 30.000 de euro în total, apoi i-a spus că nu se poate face nimic, nu poate să fie descântată.

Atunci femeia a înțeles că este victima unei înșelăciuni și a mers la Poliție.

Vali R. a fost reținut, recunoscând că a primit banii, dar a susținut că femeia s-a oferit să-l ajute de bunăvoie, știind că n-are un loc de muncă și venituri.

Românul s-a prezentat în fața judecătorilor miercurea trecută.

În cadrul ședinței de miercuri, completul prezidat de judecătorul Mauro Pusceddu a dispus întoarcerea dosarului la procuror, pentru a schimba încadrarea, din extorcare în înșelăciune agravată.