Italia ravasita de coronavirus. Multi romani deja in carantina

coronavirus

In regiunea Lombardia, 39 persoane au fost depistate pozitiv cu virusul din Wuhan iar in Veneto alti 12 oameni sunt infectati. Doua persoane au murit deja, un batran de 78 ani din Padova si o femeie de 77 ani din Codogno.

Mai multe imbolnaviri au fost semnalate in Codogno, o localitate cu 15.000 locuitori din provincia Lodi. Primul caz a fost semnalat la un barbat de 38 ani iar apoi sotia acestuia si alte 4 persoane au fost găsite pozitive la testele medicale.

Cele 6 persoane testate pozitiv pentru coronavirus în Lombardia „sunt în stare gravă”, a declarat guvernatorul Lombardiei, Attilio Fontana. Bolnavii sunt toți adulți, în jur de 40 de ani.

De cand virusul a patruns in localitate, Codogno este in carantina. In zona traiesc destui romani carora acum le este frica sa iasa din case.

Testele pozitive, ale femeii de 77 ani gasita moarta in casa, au iesit abia dupa decesul acesteia.

Printre persoanele infectate se afla si doi medici, care formeaza un cuplu. La nivel global virusul a infectat peste 77.000 persoane, dintre care 2.200 au decedat. Conform directorului Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 80 la suta din persoanele infectate vor supravietui, 20 la suta sunt in stare critica iar dintre acestia 2 la suta nu au scapat.

Foto: Corriere Della Sera