Italia a modificat condițiile de intrare în țară a cetățenilor români

incasso-italie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, duminică, faptul că Italia a revizuit condiţiile de intrare în ţară în contextul evoluţiei pandemiei. Autoizolarea automată a fost eliminată, cu condiţia unui test negativ, până pe 21 decembrie şi după 6 ianurie. 

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile italiene au revizuit condiţiile de intrare în Italia în contextul pandemiei.

Măsurile adoptate sunt aplicabile începând cu data de 4 decembrie 2020 şi până la data de 15 ianuarie 2021.

În conformitate cu informaţiile comunicate public de către autorităţile italiene, România a fost transferată pe lista C din Anexa 20 a decretului, eliminându-se astfel măsura automată a autoizolării pentru 14 zile pentru toate persoanele care sosesc din/au tranzitat România.

Astfel, începând cu 4 decembrie 2020, persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia sunt obligate să prezinte transportatorului, la momentul îmbarcării, sau oricărei persoane desemnate să efectueze controale, o adeverinţă care confirmă efectuarea, în 48 de ore anterioare intrării pe teritoriul italian, a unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2.

În cazul neprezentării testului menţionat anterior, este necesară autoizolarea pentru 14 zile. Având în vedere că autorităţile italiene nu au stabilit, până la acest moment, un format/model al adeverinţei care atestă rezultatul testului pentru infecţia cu SARS-CoV-2, MAE recomandă ca documentul să fie redactat în limba italiană sau engleză.

Totodată, în perioada 21 decembrie 2020 – 6 ianuarie 2021, persoanele care sosesc în Republica Italiană din ţările aflate pe lista C, inclusiv România, vor fi supuse în continuare măsurii de autoizolare pentru 14 zile, pentru acest interval de timp nefiind necesară prezentarea unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2.