Italia a anuntat ca nu va mai trimite arme Ucrainei cand vor incepe negocierile de pace

soldati-militari-rusia-ucraina-armata-rusa-razboi-invazie-atac-operatiune-front-misiune-lupta-3-e1650364361330-640x400

Italia va înceta asistența militară acordată Ucrainei de îndată ce vor începe negocierile de pace, a declarat marți ministrul italian al apărării, Guido Crosetto.

„Mai devreme sau mai târziu, asistența militară trebuie să ia sfârșit. Și se va încheia atunci când vor începe discuțiile de pace”, a declarat acesta, citat de agenția de presă ANSA. „Niciuna dintre părți nu dorește discuții. Avem nevoie de o figură autoritară capabilă să conducă negocierile. Și sper că Uniunea Europeană va fi capabilă să joace rolul de intermediar.”

În martie, parlamentul italian a adoptat o rezoluție privind asistența, inclusiv militară, pentru Ucraina. Guvernul a prezentat o listă de arme care urmează să fie furnizate Ucrainei. Cu toate acestea, această listă constituie informații clasificate. La 1 decembrie, guvernul a prelungit asistența militară acordată Ucrainei pe toată durata anului 2023. Lucrările la un nou pachet nu au început încă, dar, potrivit lui Crosetto, lista de arme va continua să fie secretă.