Istoria se repetă: școli fără autorizație de funcționare

foto_scoala_rurala

Anul scolar 2018-2019 incepe in doar 10 zile iar in judetul Iasi exista multe scoli care nu au primit inca autorizatie sanitara de functionare. In luna august echipe mixte de inspectori de la ISJ Iasi si Directia de Sanatate Publica au efectuat controale tematice in unitatile de invatamant din judet prin care s-a verificat stadiul actual al cladirilor care gazduiesc activitatile cu elevii.

Au fost verificate conditiile igienico-sanitare si , din pacate, in 2018, inca exista scoli cu grupurile sanitare afara sau in care nu exista surse de apa potabila. Acestea se gasesc, de cele mai multe ori, in mediul rural. Reprezentantii DSP Iasi nu au inca o statistica foarte clara, aceasta fiind gata abia saptamana viitoare.

In topul problemelor printre scolile din mediul rural stau aductiunea de apa potabila si grupurile sanitare.

In cautarea de solutii, se spera interventia celor de la ApaVital Iasi. Oricum, 10 septembrie 2018, va gasi multe scoli din judet fara autorizatie de functionare.

Va reamintim ca la inceputul anului scolar trecut, din cele 613 unitati de invatamant din judetul Iasi, 214 nu aveau autorizatie de functionare.