Israelul inchide granitele pentru a opri varianta Omicron

israel

Guvernul israelian a hotarat interzicerea intrarii tuturor strainilor in tara pentru a stopa raspandirea variantei sud africane. Un caz a fost confirmat deja iar alte 7 sunt investigate. Toate persoanele care se intorc in Israel chiar si cele vaccinate vor fi plasate in izolare timp de 3 zile.

Calatorii sunt testati initial in aeroporturi iar in ziua a treia de izolare vor efectua un test PCR si doar pe baza unui rezultat negativ vor putea parasi izolarea.

Persoanele nevaccinate vor fi plasate 7 zile in izolare. De asemenea, orice strain care va avea permisiunea sa intre in Israel va fi plasat in carantina intr-un hotel administrat de stat. Guvernul a mai decis sa includa in zona rosie 50 tari de pe continentul african.

Orice israelian care paraseste tara trebuie sa declare pe site-ul Ministerului Sanatatii ca nu calatoreste in vreuna din aceste tari. In completarea acestor restrictii, guvernul israelian a decis sa reduca numarul de persoane care pot participa la evenimente fara certificatul verde, de la 100 la 50 oameni.