Israelul a atacat taberele de refugiați din Fâșia Gaza, a tăiat curentul eletric și a împiedicat intrarea alimentelor și combustibilului în Fâșie

Ca parte a războiului Israelului împotriva Fâșiei Gaza, ministrul apărării Yoav Galant a decis să înăsprească asupra Fâșiei Gaza, împiedicând intrarea alimentelor și a combustibilului și tăind curentul electric în Fâșie, a anuntat agentia Wafa.

Galant a declarat pentru radioul oficial israelian „Kan”: „Am făcut o evaluare a situației, suntem animale de luptă și vom acționa în consecință”.

Trei zile de raiduri aeriene israeliene au ucis aproximativ 500 de palestinieni și au rănit alți aproximativ 3000, majoritatea copii și femei.

Între timp, avioanele de război ale ocupației israeliene au lansat o serie de raiduri aeriene distructive asupra Fâșiei Gaza, în cadrul politicii de pământ pârjolit a Israelului împotriva Fâșiei Gaza.

Zeci de tone de explozibili au fost lansate asupra Fâșiei Gaza în ultimele trei zile, în principal în zonele de frontieră din nordul și estul Fâșiei Gaza, provocând distrugeri importante ale proprietăților și formând un nor de fum negru închis deasupra Fâșiei Gaza, cel mai recent dintre acestea fiind cele două masacre din taberele de refugiați Jabalya și Shati, soldate cu zeci de morți și răniți și distrugeri masive de case și proprietăți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *