Israelienii au indicii ca au fost atacati de Hamas cu arme nord coreene

Hamas a tras probabil cu arme nord-coreene în timpul atacului lor din 7 octombrie asupra Israelului, arată un videoclip cu armele confiscate de Israel, în ciuda negărilor Phenianului că ar vinde arme grupului.

Videoclipul a fost analizat de doi experți în arme nord-coreene. Alături de o analiză de la Associated Press a armelor capturate pe câmpul de luptă și a informațiilor militare sud-coreene, videoclipul indică faptul că Hamas a folosit grenada propulsată de rachetă F-7, o armă de umăr pe care luptătorii o folosesc de obicei împotriva vehiculelor blindate.

Dovezile aruncă o lumină asupra lumii tulburi a transporturilor ilicite de arme pe care Coreea de Nord, lovita de sancțiuni, le folosește ca modalitate de a-și finanța programele de arme.

Lansatoarele de grenade propulsate de rachete trag un singur focos și pot fi reîncărcate rapid, făcându-le arme valoroase pentru forțele de gherilă în lupta cu vehiculele grele. F-7 a fost documentat în Siria, Irak, Liban și Fâșia Gaza, spune NR Jenzen-Jones, un expert în arme care lucrează ca director al consultanței Armament Research Services.

„Coreea de Nord a sprijinit de multă vreme grupurile militante palestiniene, iar armele nord-coreene au fost documentate anterior printre proviziile interzise”, a declarat Jenzen-Jones pentru Associated Press.

Hamas a publicat imagini ale antrenamentului lor care arată luptători cu o armă cu o grenadă propulsată de rachetă, cu o bandă roșie distinctivă pe focosul său și alte elemente de design care se potrivesc cu F-7, spune Matt Schroeder, cercetător senior la Small Arms Survey, care a scris un ghid al armelor ușoare ale Phenianului.

„Nu este o surpriză să vezi arme nord-coreene cu Hamas”, spune Schroeder.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *