Israel pregateste o invazie terestra in Fasia Gaza

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, s-a angajat să intensifice războiul împotriva Hamas printr-o ofensivă terestră. Gallant, care s-a adresat marți trupelor israeliene în apropierea gardului din Gaza, a declarat: „Am început ofensiva din aer, mai târziu vom veni și de la sol. Controlăm zona din a doua zi și suntem în ofensivă. Aceasta nu va face decât să se intensifice”.

El a adăugat: „Hamas a vrut o schimbare și o va obține. Ceea ce a fost în Gaza nu va mai fi”. Israelul spune că până la 300.000 de soldați s-au adunat lângă gardul din Gaza și se pregătesc pentru o invazie terestră.

Pana atunci, cel puțin 950 de palestinieni ar fi fost uciși. Bilanțul victimelor din Israel a crescut la 1.200 de morți. Pe parcursul noptii, 30 de persoane au fost ucise și sute de persoane au fost rănite în timp ce Israelul a bombardat Fâșia Gaza cu sute de raiduri aeriene în cursul nopții, a declarat un oficial guvernamental Hamas.

Zeci de clădiri rezidențiale, fabrici, moschei și magazine au fost lovite, a declarat șeful biroului de presă al guvernului, Salama Marouf, pentru agenția de presă AFP.

Armata israeliană a confirmat că a lovit mai multe ținte Hamas în timpul nopții.

Peste 260.000 de persoane au fost nevoite să își părăsească locuințele din Fâșia Gaza din cauza atacurilor israeliene, a anunțat Organizația Națiunilor Unite.

„Se crede că peste 263.934 de persoane din Gaza și-au părăsit locuințele”, a raportat agenția umanitară a ONU, OCHA, avertizând că „se așteaptă ca acest număr să crească în continuare”. De asemenea, peste 175.000 se adăpostesc în 88 de școli ale ONU.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *