ISJ Suceava a primit de la Ministerul Educației 160 de posturi suplimentare, pentru a face față creșterii numărului de elevi în noul an școlar

profesori

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a primit de la Ministerul Educației adresa oficială prin care se aprobă suplimentarea normelor pentru personalul didactic și auxiliar, necesare în anul școlar 2022-2023. În după amiaza zilei de vineri, Consiliul de Administrație al IȘJ a repartizat cele 160 de norme către unitățile de învățământ care au solicitat personal în plus față de cel aprobat în primăvara acestui an.

”Am primit 160 de norme, dintre care 138 pentru personalul didactic și restul pentru personalul auxiliar. Suntem foarte mulțumiți că avem toate normele didactice necesare, după cum au solicitat unitățile de învățământ, însă pe partea de auxiliar vom aloca normele acolo unde este mai mare nevoie”, a precizat inspectorul școlar general Grigore Bocanci, șeful IȘJ Suceava.

În decursul după amiezii de vineri, 2 septembrie, toate unitățile de învățământ care încă nu publicaseră listele cu elevii și preșcolarii înscriși în noul an școlar au afișat informațiile mult așteptate de părinți. Încă de la orele amiezii grupuri de părinți așteptau în fața școlilor listele cu repartizarea claselor pregătitoare, după ce secretariatele anunțaseră că vineri aveau să fie publicate informațiile.