ISJ Iasi cere o ancheta in cazul unui curs controversat predat de trainerul Tudor Mitasov

Sharing is caring!

Inspectoratul Scolar Judetean Iasi doreste sa faca unele precizari in legatura cu informatiile ce au fost vehiculate recent in mass media in legatura cu site-ul www.cursuriautism.ro, unde domnul Mitasov Tudor oferă publicului interesat, contra cost, cursul romano-olandez ,,Autismul – Tehnici Moderne de interventie” , precum și alte cursuri de specialitate.
Aspectele sesizate atat in scrisoarea deschisa adresata Ministerului Educatiei de catre FEDRA (Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist), cat si in articolele aparute in mass media sunt ingrijoratoare si trebuie sa faca obiectul unor verificari minutioase din partea organelor abilitate. In acest context credem ca este important sa precizam faptul ca intre domnul Mitasov si ISJ Iasi nu exista niciun acord de colaborare si niciun parteneriat.
Formarea cadrelor didactice se realizeaza cu prioritate prin Casa Corpului Didactic “Spiru Haret” Iasi, care are o paleta extinsa de cursuri acreditate si avizate, in acord cu nevoile de formare identificate la nivelul judetului.
In situatia in care piata cursurilor de formare este libera, recomandam cadrelor didactice prudenta si verificarea informatiilor prezentate de furnizorii de formare, documentare prealabila, inainte de a se inscrie la diverse cursuri.
Pe de alta parte, consideram ca ar fi necesare reglementari in domeniul legislativ, astfel incat sa se evite orice fel de derapaje.  (Comunicat de presa)
shares