ISJ a băgat în ceață mii de părinți și profesori ieșeni. Comunicat eronat trimis în legătură cu închiderea școlilor

2313213

Părinții copiilor din Iași au fost induși în eroare în această seară de un comunicat de presă trimis eronat de către Inspectoratul Școlar Județean, înainte de decizia finală luată de Comitetul pentru Situații de Urgență Iași (CJSU).

Comunicatul trimis de ISJ cu câteva minute înainte de terminarea ședinței CJSU, transmitea către toate școlile din județul Iași mesajul că toate cursurile vor fi suspendate începând de mâine, 5 noiembrie, în timp ce CJSU se pregătea să anunțe că școlile vor fi suspendate de luni, 9 noiembrie.

Redăm mai jos comunicatul trimis de ISJ:

”În conformitate cu Ordinul nr. 1494 din 31 august 2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ își organizează activitatea este rata incidenței cumulate, respectiv, numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori. Având în vedere faptul că păstrarea stării de sănătate a elevilor și a cadrelor didactice este prioritară, Comitetul județean pentru situații de urgență (CJSU) a emis, astăzi, 4.11.2020, hotărârea prin care se suspendă cursurile școlare în modalitatea „faţă în faţă” pentru unitățile de învățământ de stat și particulare din municipiul Iași, începând cu data de 9.11.2020. În toate aceste unități, activitățile se vor desfășura exclusiv online.

Citește și: https://telem.ro/oficial-iasul-intra-in-scenariul-rosu-de-maine-care-sunt-principalele-masuri/