Își cer drepturile în instanță

foto_bani

Angajatii de la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si cadrele medicale de la UPU  nu au primit stimulentele de risc desi au fost in prima linie alaturi de celelate structuri favorizate. Sprijiniti de Federaţiei Sanitas, acestia au intentat un proces in instanta pentru recuperarea drepturile financiare.

Au trecut 10 luni de cand pandemia a ajuns in Romania iar cei considerati muncitori cu grad de risc nu au primit nici acum sporurile pentru eforturile depuse.  

Iulian Cozianu-presedinte Sanitas Iasi

Nu a fost revendicat. Am sperat  ca in luna decembrie cand s-a platit acest drept pentru angajatii finantati la Caa de Asigurari, vor veni bani si pentru angajatii din Directia de Protectie a Copilului si pentru cei de la UPU.  Nu a fost asa si atunci am fost nevoiti sa  declansam  actiuni in instanta pentru recuperarea acestor drepturi

Peste 2700 de angajati de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului nu au fost remunerati.

Iulian Cozianu-presedinte Sanitas Iasi

Actiunea pe care noi am deschis-o in instanta ii vizeaza doar pe acei colegi care sunt membri de sindicat. Vorbim de cateva sute de oameni. Asta nu inseamna ca nu au dreptul si ceilalti angajati sa urmeze calea instantelor. Referitor la angajatii din Unitatile de Primiri Urgente care nu si-au primit acest stimulent de risc. Vorbim de aproximativ 500 de angajati.