Irina Begu si Monica Niculescu, incantate de turneul iesean

Turneul feminin de tenis organizat la Iasi, dotat cu premii in valoare de 125.000 euro continua cu meciurile din optimile de finala. Ana Bogdan, favorită 2, locul 49 WTA, a avut nevoie de set decisiv cu Barbora Palicova, din Cehia, 19 ani, numărul 210 mondial.

Campioana de anul trecut a pierdut primul set cu 6-2, dar a revenit și le-a câștigat pe următoarele două cu 7-5, 6-1, calificându-se în optimi. La primul meci pe zgură după Wimbledon, Irina Begu, locul 31 WTA, a intrat și ea ceva mai greu în meciul cu franțuzoaica Chloe Paquet, numărul 213 mondial.

Principala favorită s-a impus în tie-break în primul set, la 4, după ce a revenit de la 1-3. Setul secund a debutat cu un break al lui Paquet, după care Irina Begu și-a impus jocul și s-a impus cu un categoric 6-1. În optimi, Begu o va întâlni pe jucătoarea maghiară

Reka Luca Jani. La dublu, Monica Niculescu și Irina Bara, principale favorite, vor juca joi, în sferturi, cu un alt cuplu român – Ilinca Amariei / Anca Todoni.

Ajunsa la varsta de 35 ani, Monica Niculescu joaca pentru prima oara la turneul iesean.

Este un turneu foarte frumos. Sincer am venit aici pentru ca am vorbit cu Ana, anul trecut si mi-a spus lucruri bune. Am vazut un video si cateva poze si i-a zis ca a fost extrarodinar si atmosfera si tot si mi-am spus ca oricum nu o sa mai joc foarte mult si am venit si la Iasi sa vad cum este. Chiar as vrea sa joc si la Cluj si la Bucuresti, poate ca este ultimul an al meu, nu vreau sa dau nicio declaratie despre lucrul acesta dar chiar am vrut sa vin sa va vad si pana acum este extraordinar si ma bucur ca am reusit sa vin”, a spus Monica Niculescu.

Turneul de la Iasi poate creste in valoare, confirma Irina Begu, castigatoare a 5 turnee WTA.

Ma bucur ca sunt aici si am ocazia sa-l joc. De anul trecut am vorbit cu domnul Andrei si i-am spus ca va fi o foarte buna ocazie pentru mine sa joc acasa si cred ca acest turneu poate sa fie linistit unul de 250.000 dolari la cat de bine este organizat si sper eu sa creasca de la an la an„, a declarat Irina Begu.

Prima jucatoare calificata in sferturile de finala ale turneului din Iasi este Raluca Serban care a trecut cu 6-0, 6-1 de muntenegreanca Danka Kovinic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *