IPS Teodosie a fost trimis in judecata de DNA

Procurorii DNA Constanta au dispus trimiterea in judecata a IPS Teodosie, arhiepiscop al Tomisului pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență. In acelasi dosar un consilier din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului a fost trimis in judecata pentru complicitate la infractiunea de cumparare de influenta.

Potrivit rechizitoriului, in luna iulie a anului 2023, inculpatul Petrescu Teodosie, ar fi promis unui om de afaceri (martor în cauză) suma de 160.000 lei, reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obțină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenței pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcționarilor cu drept de decizie în această privință din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte.

Suma de 800.000 lei ar fi urmat să fie utilizată pentru finanțarea unor lucrări de construcție ori reabilitare a unităților de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului.

Inculpatul P.I. i-ar fi comunicat omului de afaceri modalitatea în care urma să intre în posesia banilor promiși (160.000 lei) respectiv prin încheierea de către Arhiepiscopia Tomisului cu societatea martorului a unui contract de consultanță fictiv.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *