Ipoteza lui Fenechiu, în cazul Alexe: ”A fost lucrat din interior”

costel-alexe-mediu-pnl

Liberalul Daniel Fenechiu a comentat situația în care se află în aceste zile Costel Alexe, președintele CJ Iași, fost ministru al Mediului.

Acesta crede că Alexe este nevinovat și că totul este o ”lucrătură din aria sa de competență”.

„N-am un nume în minte vizavi de persoana care ar vrea să îi facă rău lui Alexe, dar e un lucru cât se poate de evident că el devenise un membru cât se poate de important al PNL-ului. Devenise cel mai important PNL-ist din Moldova. Chestia asta, pe lângă faptul că îi aducea un anumit fel de autoritate și un anumite tip de recunoaștere, cu siguranță i-a făcut și mulți dușmani și în zona locală și în regiune, oameni care probabil că nu vedeau cu ochi buni ascensiunea lui Alexe.

Ar putea să fie cineva și din interiorul partidului. Nu uitați că în momentul în care a fost adus Chirică, a plecat din partid Bodea, au fost pe lângă o groază care și-au dat demisia, deci au fost și acolo niște probleme, dar hoțul neprins e negustor cinstit.

E greu să arunc acum un nume, dar nu aș merge pe ideea că chestia asta pleacă din PNL. Mai degrabă aș merge pe ideea că este o lucrătură pe zona din aria lui de competență, fie pe zona de mediu, fie cineva dintr-o zonă mai tehnică care avea cunoștință de ce face. Cred că mai degrabă ceva din zona aia”, susține Fenechiu, într-un interviu acordat psnews.ro.