IPJ Iași | Campania „Elev Informat = Elev Prevenit”

foto_scolari

Astazi dimineata, la Liceul Teoretic „Miron Costin” din Iasi a avut loc o intalnire a politistilor ieseni cu elevii si dascalii liceului intr-un eveniment menit sa-i informeze pe tineri despre modalitatile de reactie in situatii de risc sau victimizare in mediul onsi pentru a-i tine pe acestia departe de orice eveniment cu implicare penala.

Campania de preventie „Elev informat = Elev prevenit” a adunat impreuna oamenii legii, dascalii si elevii care sunt expusi zilnic unor situatii de risc, fie ca vorbim de mediul on-line sau de cel al realitatii imediate. Profesorii sustin ca aceste campanii au rezultate foarte bune si conduc la responsabilizarea elevilor.

Scopul Campaniei “Elev informat este un Elev Prevenit” este de a informa elevii cu privire la modalitatea de reacţie în situaţii de risc sau victimizare, pentru a evita implicarea de orice natură într-o fapta penală.

Inspectoratul Judetean de Politie in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi organizeaza cu regularitate astfel de campanii de informare si prevenire, tocmai pentru ca elevii, la orice varsta s-ar afla, sa poata reactiona in cunostinta de cauza la diversi factori de risc.