IPJ Iasi a dechis dosar penal pentru ucidere din culpa in cazul pilotului Adrian Raspopa

raspopa

Inspectoratul de Politie Judetean Iasi a anuntat ca a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa in cazul pilotului Adrian Raspopa, decedat ieri dupa ce a lovit un cap de pod in proba de la Hadambu, din cadrul Raliului Iasului. A fost dispusa si efectuarea necropsiei in vederea stabilirii cauzei decesului pentru luarea masurilor legale care se impun.

In acest timp, iesenii ii aduc un omagiu pilotului aprizand cate o lumanare in fata Primariei Iasi. Colegii sai cu care a reusit sa organizeze Raliul Moldovei Bacau si-au luat ramas bun de la pilot prin intermediul unui comunicat de presa transmis redactiei.

„Toata viaţa sa sportivă s-a desfașurat într-un permanent maraton împotriva cronometrului, pasiunea sa pentru raliuri cerându-i din nefericire sacrificiul suprem. Nicio clipa Adi nu a încetat să spere ca titlul la general va veni și rezultatele obţinute în ultima vreme îi dădeau aripi. Victoria reusită la Bacău, în raliul de casă, în acest an, a fost una cu totul specială și demonstra un singur lucru, că încă se poate, încă e rapid, încă poate caștiga raliuri, încă poate veni titlul. Să nu vă lăsaţi însă păcăliţi că Adi alerga după titlul de campion. Pasiunea sa pentru raliuri s-a evidentiat cel mai clar în creaţia sa intitulată Raliul Moldovei Bacău. În acest an Adi a sărbătorit 11 ediţii organizate consecutiv așa cum a știut el cel mai bine, câștigându-l! A fost fără doar și poate cea mai importantă victorie sportivă din cariera lui de pilot de raliu! Adi a reușit prin Raliul Moldovei Bacău să formeze în jurul său un nucleu de oameni, care să îi împărtașească pasiunea și să împrumute pe durata unei saptamâni nivelul de adrenalină pe care Adi îl trăia la volanul mașinii de concurs. Rememorând lansarea echipei Rafo Racing Team în centrul orașului Onești din anul 2002, speranţa lui Adi era ca: ‘Pentru cei tineri îmi doresc să traiască din nou emoţia pe care au trait-o acei 20.000 de oameni adunaţi să vadă niste mașini de curse și să facă o fotografie alături de piloţi și să realizeze că motorsportul în România are o istorie frumoasă și să iubească acest sport care nu se poate face decât dintr-o pasiune pură’. Rămas bun Adi, să fii tot atât de rapid și acolo sus”, au transmis colegii lui Adrian Raspopa.