IPJ Brașov a deschis o anchetă după ce un „bombardier” s-a postat pe TikTok într-o mașină a Poliției

masina-politie-bombardier-tiktok-746734

foto: g4media

Un bărbat din Ilfov a postat pe TikTok un videoclip în carea conducea o mașină a Poliției, aflându-se într-o spălătorie auto din Predeal. Inspectoratul de Poliție Județean Brașov a deschis o anchetă.

Bărbatul apare în mai multe clipuri video, pe propriul său cont, în care încearcă să facă anumite glume, numără bani sau face mişto de prietenii săi, astfel încât întruneşte toate elementele constitutive ale individului bombardier, potrivit antena3.ro.

„Nu ştie nici Poliţia dacă maşina a fost împrumutată sau ce s-a întâmplat. Avem de a face cu un teribilist şi Poliţia trebuie să vadă dacă a avut acceptul poliţistului în cauză, ceea ce ar fi un lucru foarte grav, dar nu m-ar mira. Ceea ce ar fi şi mai grav e că poliţistul nu poate să aibă grijă de autospecială şi poate să aibă în maşină, la un moment dat, probe, acte, documente secrete sau altceva. Dacă eu aş fi ministru Bode, scurt şi cuprinzător, o lună de zile toată Poliţia Română patrulare pe jos, mai puţin intervenţiile la 112. Aşa nu se mai poate!”, a declarat Iulian Surugiu, Liderul Sindicatului Agenţilor de Poliţie.

„Urmare a apariției în mediul online a unor imagini în care apare un bărbat la volanul unei autospeciale de poliție, aceasta neavând calitatea de polițist, vă comunicăm următoarele: În urma verificărilor efectuate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov s-a stabilit faptul că autospeciala de poliție aparține Poliției Stațiunii Predeal, iar videoclipul a fost realizat în seara de 19.01.2022. Urmare a celor constatate, la nivelul instituției au fost demarate verificări interne, în vederea stabilirii și clarificării stării de fapt. La finalizarea acestor verificări, vor fi dispuse măsuri legale, în consecință”, a transmis IPJ Braşov.