Ionel Arsene, demis din funcția de președinte al CJ Neamț după condamnarea la închisoare

ionel-arsene-presedinte-cj-neamt-condamnat-definitiv-6-ani-8-luni-inchisoare-822079

Prefectul Vasile-Adrian Niţă (PSD) a anunţat joi, 16 martie, că a semnat ordinul privind încetarea mandatului lui Ionel Arsene (PSD) la șefia Consiliului Judeţean Neamţ. Arsene a plecat din țară înainte să fie condamnat de instanță pentru trafic de influență.

„Urmare a faptului că au fost îndeplinite toate condiţiile procedurale prealabile prevăzute de OUG 57/2019 privind Codul administrativ, în sensul că secretarul general al judeţului Neamţ a înaintat astăzi instituţiei noastre referatul constatator nr. 7927 din 16.03.2023, alături de toate înscrisurile din care rezultă motivul legal al propunerii, a fost emis Ordinul prefectului nr. 96 din 16.03.2023 privind încetarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ al domnului Ionel Arsene”, a declarat prefectul Vasile-Adrian Niţă.

Preşedinţia CJ Neamţ va fi asigurată interimar de unul dintre cei doi vicepreşedinţi, adică Ion Asaftei (ALDE) sau Dragoş Chitic (PMP). Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost condamnat definitiv pe 10 martie la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență. În aceeași zi, a fost căutat mai întâi la adresele cunoscute, deși Poliția avea indicii că preşedintele CJ Neamţ a plecat în Italia. Apoi, a fost dat în urmărire națională.