Ion Lungu a găsit țapul ispășitor pentru pierderea alegerilor din Suceava

Cea mai mare surpriza din tara la alegerile locale din 9 iunie s-a produs in judetul Suceava, unde liberalii au pierdut dupa 20 de ani atat Primaria Municipiului Suceava cat si Consiliul Judetean. Primarul actual al Sucevei, Ion Lungu il arata drept principal vinovat pentru esecul din alegeri pe Lucian Harsovschi, actualul viceprimar.

In 2004, Ion Lungu era ales pentru prima data primarul municipiului Suceava de pe listele PNL. In 2008 si 2012, a castigat ca si candidat al PDL iar ultimele doua mandate din nou la PNL. In toti acesti 20 ani a facut tandem cu Gheorghe Flutur, iar cei doi au dominat scena politica din Suceava.

Cu putin timp, inaintea alegerilor, intr-o conferinta de presa, Gheorghe Flutur si Ion Lungu anuntau ca din partea liberalilor va candida la Primaria Suceava, viceprimarul Lucian Harsovschi. La alegerile de pe 9 iunie, acesta a pierdut clar, la o diferenta de 6000 de voturi in fata candidatului PSD, Vasile Rimbu.

Ion Lungu – Primar Municipiul Suceava:Am facut un pas lateral dar uite ca nu a fost solutia cea mai fericita. Rep: Dvs ati luat decizia. Asta este parerea dumneavoastra. Nu am fost obligat dar nu era alta solutie pentru ca, Lucian candida oricum si de oriunde, stim cu totii treaba asta si atunci am mers pe idea sa nu fragmentam voturile in partid„.

Ion Lungu il considera acum vinovat pentru pierderea alegerilor de catre liberali pe Lucian Harsovschi.

Lucian avea o vorba, nu imparte victoria cu nimeni, eu zic ca nici infrangerea sa nu o imparta cu nimeni ca tot vad ca se cauta tapi ispasitori, ca nu stiu ce a facut Lungu. Ati vazut, am fost alaturi de el, alaturi de partid in perioada electorala. Nu este o critica este o realitate. A fost aceasta dorinta de a transfera voturile. Nu am avut cum, ca nu m-a folosit deloc in campanie, nu m-a pus in niciun pliant, in niciun clip, nu m-a luat pe teren, spunea ca el nu este omul lui Lungu si eu cum sa-i transfer voturile. Pacat, s-a pierdut asta este realitatea”, a mai spus Ion Lungu.

Lungu considera ca nominalizarea lui Harsovschi a produs si infrangerea din judet al lui Gheorghe Flutur, invins de candidatul in varsta de 33 ani al PSD, Gheorghe Soldan.

„Marea tragedie este ca, daca nu se pierdea municipiul, nu se pierdea nici judetul. Eu, de regula, aduceam 10.000 de voturi pentru presedinte in oras. Imi aduc aminte ca, in 2008 i-am adus 25.000 de voturi, diferenta intre el si candidatul PSD-ului iar acum domnul Flutur a castigat cu 200 de voturi in municipiu. Aici a fost marea tragedie, ca s-a pierdut Consiliul Judetean„, a completat actualul primar al Sucevei.

Gheorghe Flutur a fost votat de 117.000 de persoane insa a avut cu 8300 de voturi mai putine decat Gheorghe Soldan. Dupa 20 ani, Municipiul si judetul Suceava vor fi conduse de social democrati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *