Ion Iliescu a fost trimis în judecată, din nou, în Dosarul Revoluției, după eșecul primei tentative

ion iliescu

foto: playtech

Ion Iliescu, în vârstă de 92 de ani, a fost trimis în judecată, a doua oară, în stare de libertate, în Dosarul Revoluției, de procurorii Parchetului Militar. Alături de el au fost acuzați și deferiți instanței Gelu Voican Voiculescu, membru C.F.S.N. și fost vice prim-ministru al Guvernului României, și Iosif Rus fost comandant al Aviației Militare.

Procurorii militari au publicat pe site-ul instituției volumul I al rechizitoriului din Dosarul Revoluției, inovând „interesul major al miilor de persoane vătămate și părți civile din dosarul 11/P/2014, pentru a fi informate corect cu privire la conținutul rechizitoriului, precum și interesul public față de împrejurările stabilite prin probe pentru trimiterea în judecată”.

Potrivit procurorilor, probatoriul administrat a demonstrat că, începând cu după-amiaza ale zilei de 22 decembrie 1989 a fost declanşată la nivelul întregii ţări o amplă şi complexă acţiune de inducere în eroare (dezinformare şi diversiune), unică în istoria naţională. Consecinţa acestei situaţii a fost instaurarea la nivelul întregii populaţii a României a unei psihoze a terorismului. Inducerea în eroare a reprezentat cauza numeroaselor pierderi de vieţi omeneşti, vătămări fizice sau psihice, privări grave de libertate cu încălcarea regulilor generale de drept internaţional.