Iohannis: “Il felicit pe Mandachi pentru demersul sau”

iohannis

Demersul lui Stefan Mandachi nu a ramas fara ecou. Liderii politici au salutat manifestul organizat in aceasta dupa amiaza la Suceava. Daca presedintele Romaniei l-a felicitat pe antreprenor, fostul premier, Victor Ponta spune ca acel metru de autostrada, construit din banii lui Mandachi, va ramane si singurul care va exista vreodata in NE Romaniei.

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei: „Este un protest interesant si e bine ca se atrage atentia asupra nevoii de autostrazi. Il felicit pentru demersul sau. Si noi vrem acelasi lucru! Cu siguranta se va face autostrada Moldovei”.

Recent, Stefan Mandachi ii cerea socoteala lui Ludovic Orban pentru neinceperea lucrarilor la autostrada care ar trebui sa lege Moldova de Ardeal. „Ma simt izolat in tara mea”, scria suceveanul pe cererea trimisa primului ministru.

Antreprenorul ii cerea lui Ludovic Orban sa fie cinstit cu romanii, sa nu ii amageasca, asa cum au facut ceilalti sefi din guvern si sa spuna exact ce are de gand sa faca in privinta autostrazii. Prezent la Iasi, Orban a dat asigurari ca infrastructira rutiera din Moldova va fi modernizata in mandatul sau.

Ludovic Orban, prim ministru: „Ordinul de executie, prin care a inceapa executia efectiva a autostrazii, un termen realist e care pot sa vi-l dau este de aproximativ 2 ani de zile. Avem studiul de fezabilitate, avem adoptata documentatia tehnica, realizata licitatia pentru proiectare si proiectarea, in functie de complexitatea tronsonului dureaza cam 1 an, 1 an si un jumatate, abia dupa aceea dam ordin de inceperea executiei efective”.

Nu la fel de optimist este fostul premier, Victor Ponta, actual presedinte al unui partid aflat in
opozitie.

Victor Ponta, presedinte Pro Romania: „A avut dreptate Stefan Mandachi atunci cand a spus ca si cei care erau atunci, PSD, si cei care sunt acum, in afara de vorbe goale, pe care toata lumea le stie ca nu sunt adevarate, nu au facut si nu vor face nimic si, din pacate, Stefan Mandachi o sa ramana singurul care a facut 1 m de autostrada”.

Pe 15 martie se implineste un an de zile de la protestul “sieu”, organizat in toata tara, de antreprenorul sucevean. De atunci, autoritatile statului nu au luat masuri si nu au venit cu niciun plan concret pentru realizarea autostrazii Iasi – Tg Mures, autostrada care ar trebui sa aiba o lungime de 310 km.