Iohannis atac dur la USR PLUS. In replica, omul lui Ciolos il numeste „presedintele orchestrator”

iohannis

Klaus Iohannis a sarit in sprijinul lui Florin Citu dupa ce aceasta criza guvernamentala a luat amploare. Presedintele a atac dur alianta USR PLUS. „Noua alianță creată în aceste zile între USR PLUS și AUR este un afront adus românilor care, la alegerile parlamentare de anul trecut, au decis prin votul lor drumul pe care trebuie să meargă țara noastră.
Prin alianța cu un partid care nu respectă valorile occidentale, USR PLUS trădează voința cetățenilor care și-au pus speranțele într-o coaliție de centru-dreapta, care să dezvolte România. Este un semnal îngrijorător și extrem de grav că un partid care reclamă că are valori democratice și este reformist se aliază cu un partid cu viziuni antagonice față de valorile euro-atlantice ale României. Prin decizia de a semna și a depune o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, USR PLUS s-a discreditat iremediabil în fața românilor, a propriului electorat. Dinamitarea Coaliției și compromiterea iremediabilă a întregului pachet de reforme asumat prin programul de guvernare riscă să arunce România într-o profundă criză economică și socială. Dezvoltarea comunităților din România este absolut necesară și nu se poate încerca blocarea ei de către USR PLUS doar pentru un joc politic meschin”
, a scris Klaus Iohannis.

In replica, Liviu Iolu, fostul purtator de cuvant al guvernului Ciolos l-a atact pe Klaus Iohannis catalogandu-l presedinte orchestrator. „A ieșit președintele orchestrator să spună că ăia mici i-au vărsat ciorba în poală și să se întoarcă la masă de îndată. Și că dreapta lui Cîțu e bună că dă bani de dezvoltare la delegații care îl vor vota marioneta lui în PNL. Asta dacă mai erau îndoieli cine a fost creierul luminat al întâmplărilor de zilele astea”, a scris Iolu.