Iohannis anunță restricții dure pentru nevaccinați. Masca redevine obligatorie peste tot

iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat noile măsuri restrictive în cadrul ședinței de lucru cu responsabilii guvernamentali privind gestionarea pandemiei de COVID-19, care a avut loc astăzi, la Palatul Cotroceni.

Iohannis încurajează în continuare vaccinarea.

„Dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție este vaccinarea. Vaccinarea oprește pandemia. Dacă vreți să nu ajungeți la spital și la ATI, vaccinați-vă. Dacă vă vaccinați, scăpați cert de forme grave ale bolii.”, transmite președintele.

Românii vor fi nevoiți să poarte mască în permanență pentru a reduce transmisia comunitară a Covidului.  

„De luni, masca redevine obligatorie peste tot, interior și exterior și la școli, unde se mai țin cursuri și în târguri și la cinematograf. Guvernul va hotărî în cel mai scurt timp, cel târziu vineri, ce restricții intră în vigoare.”, a adăugat Iohannis.

De luni, va fi instituită carantina de noapte, iar nevaccinați vor fi supuși unor restricții suplimentare.

Va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând vaccinații și cei cu legitimație de serviciu. În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis doar cu certificatul verde.”, a mai zis șeful de stat.

Totoadată, elevii intră în vacanță forțată.

„De luni, vacanță pentru cei mici. S-a decis azi ca această vacanță să fie valabilă pentru ciclul primar, gimnaziu și liceu pentru 2 săptămâni.”, a declarat Klaus Iohannis.

La ședință au participat premierul Florin Cîțu, ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila, ministrul interimar al Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, șeful DSU și secretarl de stat în MAI, Raed Arafat, președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, dar și directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din Institutul Național de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.