Invitatul Stirilor – Radiografie a turismului

invitat_jurnal

Radiografie a turismului

Invitat: Florin BĂRHĂLESCU – specialist în turism

Cei mai multi turisti care vin in Iasi sunt romani. De obicei, acestia vor sa faca o comparatie cu alte orase vizitate, gen Cluj Napoca, Sibiu sau Brasov. Iesenii sunt principalii ambasadori ai orasului, insa cei mai multi dintre ei promoveaza prea putine obiective ale orasului.

„Din pacate, din punct de vedere turistic nu cunoastem Iasul. Acum cateva zile eram intr-o calatorie cu trenul si lucram pe un computer, sa-mi pregatesc un program si am asistat fara voie la discutia dintre cineva care sustinea ca este de 3 generatii in Iasi si cineva care voia sa descopere Iasul si cam sarea peste obiectivele turistice, de la Palatul Culturii sarea direct la Mitropolie fara sa pomeneasca de “Trei Ierarhi”, de la Mitropolie sarea direct la Teatru fara sa pomeneasca de Palatul Roznovanu”, a declarat la Tele M, Florin Barhalescu, specialist în turism.

Turistii straini care ajung aici, leaga de obicei vizitele cu Chisinau si apoi Tiraspol fiind fascinati de istorie si de evenimentele care si-au pus amprenta peste aceste orase.

In ceea ce priveste turismul iesean, lipsesc in continuare initiativele mai ales in zona rurala, unde gasim putine ferme de echitatie sau care sa promoveze degustarea de vinuri.