Investiții și proiecte noi în comuna Miroslava

2024 se anunta unul bun pentru comuna Miroslava. Zeci de proiecte urmeaza sa fie implementate in urmatoarea perioada. Obiectivele includ atat dezvoltarea infrastructurii educationale, sportive si rutiere, cat si crearea unor noi spatii pentru persoanele defavorizate din comuna.

Toate scolile construite in comuna intre anii 1900 – 1915 au intrat intr-un amplu proces de reabilitare. Astfel, o parte dintre elevi au fost mutati in alte unitati de invatamant pana vor fi finalizate lucrarile.

„De exemplu, scoala de la Proselnici adaposteste astazi invatamantul primar de la scoala coordonatoare Cornesti. Scoala de la Ciurbesti am transformat-o in cresa. Scoala de la Horpaz am transformat-o in gradinita. Fiecare scoala chiar daca a fost veche, am modernizat-o, am creat conditiile normale pentru un invatamant normal si i-am dat utilitatea de care avea nevoie.” a spus Dan Niță, Primarul Comunei Miroslva

Pe langa proiectele care vizeaza dezvoltarea infrastructurii scolare, Primaria a depus o cerere de finantare catre Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, pentru constructia a 160 de apartamente sociale si locuinte de necesitate.

„Apartamentele respective sau blocurile respective vor fi amplasate in localitatea Valea Ursului. Avem acolo o suprafata de 5 hectare de teren. Beneficiarii vor fi tinerii din comuna Miroslava cu probleme sociale.” a spus Dan Niță, Primarul Comunei Miroslva

Valoarea totatala a proiectului estede 112,19 milioane lei iar durata de implementare este de 36 de luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *