Investitii pentru viitorul Erbiceniului

scoala

Sapte scoli reabilitate complet, cea mai mare sala de sport din judet si un camin cultural imens sunt doar cateva investitii de viitor ale Erbiceniului. Toate au prins forma dupa accesarea unor proiecte de catre primarie, iar astazi locuitorii se pot mandri cu una din cele mai moderne comune din judetul Iasi.

Asezata la peste 30 de km de Iasi, comuna Erbiceni infloreste pe zi ce trece prin proiectele pe care le are in derulare. Chiar in centru a fost construit un camin cultural unde cele doua trupe de dans ale comunei se pot antrena sau pot tine spectacole.

Ionel Lungu – primar Erbiceni:Cladirea a fost compartimentata astfel: o sala de spectacole si evenimente, o frumoasa biblioteca, o sala de lectura, un turn pentru panorama Erbiceniului si multe incaperi utile pentru functionarea acestui obiectiv. Revenind la sala de spectacole si evenimente, aceasta este prevazuta si pentru nunti, cumatrii, onomastici”.

Tot pentru tinerii din comuna a fost construita si o sala de sport care poarta numele lui Mihai Nistor, cunoscutul pugilist originar din Erbiceni.

Ionel Lungu – primar Erbiceni: „Valoarea acestui obiectiv este aproapte un milion 980 mii euro. A luat nastere acum circa 4 ani de zile in urma si acum aproape 2 ani s-a finalizat. In comuna noastra avem un campion mondial, este vorba de Mihai Nistor, printr-o sedinta de CL am decis ca numele acestui obiectiv sa il poarte pe cel al marelui sportiv Mihai Nistor”.

Din cele 9 scoli din comuna, 7 au fost incluse in proiectul de reabilitare si modernizare.

Ionel Lungu – primar Erbiceni:In afara faptului ca s-a investit foarte mult in reabilitare, s-au dotat inclusiv cabinetele scolii, banci, scaune pentru elevi, material didactic. Aproximativ 100% au fost inlocuite obiectele din interior”.

A fost finalizat si un sediu nou al primariei care poate deveni functional daca temperaturile vor permite mutarea.