Investiții majore în infrastructura rutieră din Miroslava

covor asfaltic

Primăria comunei Miroslava anunță că în perioada următoare mai multe străzi vor fi modernizate. 12 străzi vor fi reabilitate și în același timp vor fi racordate la canalizare. Investiția este de aproximativ 4,9 milioane de euro și va fi realizată prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Cele 12 drumuri care vor fi asfaltate vor fi finanțate prin Programul Anghel Saligny. Noi am preconizat că investiția va fi de aproximativ 11 milioane de lei. Să vedem care va fi suma repartizată comunei Miroslava pentru finanțare pe acest proiect. În afară de străzile care sunt publicate noi mai avem în proiect câteva străzi pe care le vom asfalta. Strada Arțarului, de exemplu, din localitatea Valea Ursului, Strada Iazului de la Valea Adâncă. Noi facem completări acolo unde s-a asfaltat sau unde este strict necesară asfaltarea de drumuri, a spus Dan Niță, primarul comunei Miroslava.

Autoritățile locale au anunțat că s-au finalizat lucrările de reabilitare și modernizare a drumului comunal DC25. Artera rutieră facilitează accesul autovehiculelor de tonaj greu din Centura Iași către Parcul Industrial Miroslava II.

L-am creat drum cu patru benzi. Nu am reușit să facem podul peste Bahlui, dar sperăm că anul acesta să putem să găsim un colaborator sau un finanțator. Este un drum pentru trafic greu. Intenționăm să atragem în zona respectivă mai mulți investitori. Dacă vin acei investitori, din discuțiile pe care le-am purtat de la Vama din Iași, s-ar părea că se vor muta în comuna Miroslava. Atunci toate aglomerările vor dispărea, Vama va fi la marginea orașului . Va fi un lucru bun, a mai spus Dan Niță, primarul comunei Miroslava.

Lungimea drumului modernizat este de 1,1 km, iar lățimea de 12 metri. Prin același proiect, pe șase drumuri laterale au fost turnate balast și piatră spartă. Totodată, s-a intervenit și asupra a două podețe transversale.