Investiții la “Recuperare”

Sharing is caring!

La Spitalul de Recuperare din Iasi s-a modernizat corpul D. Investitia s-a ridicat la suma aproximativa de 1,5 milioane de lei, din bugetul local. Primarul Iasului, Mihai Chirica impreuna cu managerul spitalului au vizitat in aceasta dimineata saloanele proaspat reamenajate.

Au fost modernizate o parte din sectia de Neurologie si cea de Reumatologie. Mai multe saloane de la etajele 3 si 4 au fost reamenajate si modernizate. Fiecare salon  dispune de propria baie si 4-5 paturi.

“N-am tinut cont neaparat sa facem o procesiune foarte festiva legata de aceste doua inaugurari cu 2 saloane din corpul D a Spitalului de Recuperare care sunt reabilitate in totalitate si care vor primi pacienti in aceasta saptamana. Investitie absolute necesara pentru sistemul de sanatate publica  din Romania si pentru noi, cel iesean. Nu este o chestiune singulara, noi avem 3 ani de cand investim, am deposit de mult 10 milioane de euro in Spitalul de Recuperare si in partea de cazare a pacientilor dar  si in ceea ce priveste dotarile.” a declarat Mihai CHIRICA.

Dotarile spitalului sunt aduse la ultimele standare, pentru cazarea pacientilor cat si cabinetele medicilor. Primarul sustine ca Spitalul de Recuperare ar putea deveni unul de elita in iasi. Unitatea medicala  va fi reabilitata in intregime in 2-3 ani.

“Astazi am deschis 2 tronsoane din corpul D, de pe sectia de neurologie si reumatologie 1. Am reusit sa modernizam 14 saloane, cabinet de consulatii, cabinete de asistente, de medici, camere de garda. Saloanele sunt modernizate dupa noile standard si norme in ceea ce priveste functionarea unitatilor sanitare astfel incat ele sunt dotate cu grupuri sanitare destinate persoanelor cu dizabilitati, internet, televizor, mobilier nou in totalitate.” a declaratManagerul spitalului, Carmen Marinela Cumpat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

shares