Investiții în școlile din mediul rural

scoala

Consiliul Județean Iași va finanța anul acesta 24 școli din județul Iași, unde există toalete în curte. Victoria se numără printre comunele care a accesat o finanțare de 50.000 de lei cu care a reușit să modernizeze grupurile sanitare de la Școala nr.1 Gimnazială.

Zeci de școli din județul Iași încă mai au toaletele în curte. Mare parte dintre ele nu pot fi reabilitate pentru că bugetele locale ale primăriilor nu pot acoperi astfel de investiții. Pentru a veni în sprijinul comunităților din mediul rural, Consiliul Județean Iași a alocat anul acesta două milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea a 11 școli din comunele: Scânteia, Sirețel, Țibana, Țigănași, Victoria, Bivolari, Cotnari, Ciurea, Ceplenița, Mădârjac și Tansa.

Școala asta are elevi din trei sate, inclusiv, din comuna Golăiești. Era nevoie mare pentru un grup sanitar cu intrare din interior. De ce acum? Pentru că ea a fost construită prin Banca Mondială și avea prin proiect, prin finanțare wc-urile în exterior. Așa a fost gândit proiectul. O perioadă de timp nu aveam voie să facem niciun fel de modificare drept dovadă că abia acum am reușit să construim toaleta cu intrare din interior, a spus Daniel Crețu, primar comuna Victoria.

Comuna Victoria va mai primi finanțare pentru modernizarea unui teren de sport. Aici, au primit șapte localități finanțare: Deleni, Sinești, Holboca, Gropnița, Ciortești, Victoria și Târgu Frumos.

Am câștigat un proiect finanțat de Consiliul Județean Iași cu o parte din suma din proiect. 350.000 de lei vom primi de la Consiliul Județean și 250.000 de lei va pune comuna Victoria pentru a construi un teren de sport, cu gazon artificial, nocturnă, tot ceea ce ar trebui să aibă, a mai spus Daniel Crețu, primar comuna Victoria.

În cadrul acestui proiect au fost alocați tot 2.500.000 de lei, cu o valoare maximă eligibilă pe proiect de 350.000 lei pentru această categorie, cu aceleași cote de 90% finanțare nerambursabilă și 10% cheltuielile beneficiarului.