Investitii in reteaua de drumuri din zona metropolitana a Iasului

Iasul are nevoie de o retea de centura pentru a decongestiona traficul din zona metropolitana. Centura usoara a municipiului Iasi este unul dintre proiectele importante pentru traficul din oras, iar astazi consilierii judeteni au votat costurile pentru realizarea Studiului de fezabilitate. Un alt proiect de infrastructura rutiera necesar Iasului este crearea unei conectivitati la nivelul Aeroportului.

Aeroportul Iasi va inregistra o crestere a numarului de pasageri a traficului motiv pentru care Consiliul Judetean trebuie sa realizeze impreuna cu Primaria Iasi mai multe cai de acces. Acestea vor face legatura cu obiective importante din zona orasului si cea metropolitana.

„Odata cu breteaua ce va face legatura de la autostrada, Rediu, Aeroport, Spitalul Regional de Urgente pana in C.A.Rosetti, pe partea de Est ne propunem sa dezvoltam tot ceea ce inseamna facilitati economice logistice in noua zona Cargo. Aceasta legatura va asigura o conectivitate catre aeroport, cea de-a doua apartine municipiului Iasi prin unitatea militara spre cartierul Tatarasi. Suntem in corespondenta cu Guvernul Romaniei pentru preluarea unei suprafete de teren„, a declarat Costel Alexe, presedinte CJ Iasi.

Centura ușoară de ocolire a municipiului Iași presupune modernizarea celor 73 de kilometri de drum judeţean care traversează mai multe comune. Realizarea acestui proiect ar facilita accesul persoanelor care locuiesc in comunele aflate in preajma Iasului.

„Centura usoara este un alt proiect care s-a concretizat prin votul consilierilor judeteni pentru ca astazi s-au votat costurile necesare studiilor de fezabilitate. Este un proiect deosebit de important pentru judetul nostru care a fost initiat in administratia PSD in mandatul trecut si care pune in valoare reabilitarea a 73 de kilometri de drum judetean in zona metropolitana a municipiului Iasi si interconecteaza 7 localitati foarte importante din proximitatea Iasului„, a declarat Cristian Stanciu, lider grup PSD in CJ Iasi.

Centura ușoară a municipiului Iași va fi construită cu fonduri europene, prin Programul Regional Nord Est 2021-2027.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *