Investiții în Piatra Neamț

invitat_la_pas

Piatra Neamț, sub mantia iernii

Planul de mobilitate urbana este in plina desfasurare la Piatra Neamt. Chiar daca acest lucru aduce un disconfort pietrenilor, autoritatile locale spun ca la final, proiectul va aduce imbunatatiri considerabile traficului rutier din oras.

Primăria Piatra Neamț va investi 18 milioane de euro pentru a implementa Planul de mobilitate urbană care, teoretic, ar trebui să descurajeze poluarea, prin încurajarea mersului pe jos, folosirea bicicletelor și a transportului în comun ecologic.

Andrei Carabelea, Primar mun. Piatra Neamt: „Trebuie sa intelegem ca, ceea ce se intampla astazi in Piatra Neamt reprezinta un urias santier de reparatii capitale si de modernizare a orasului pentru ca era absolut necesar sa facem asta si sa nu mai venim cu proiecte cu o spoiala superficiala. Doar sa inlocuim un trotuar, un astfalt si sa trasam niste dungi. Astazi vorbim despre proiecte integrate care isi propuns a corecteze absolut orice problema”.

Tot la capitolul investitii, Primaria a accesat un proiect de modernizare a retelei de apa din municipiu.

Andrei Carabelea, Primar mun. Piatra Neamt: „Pornim de la cele din subteran unde, din pacate, este si cea mai serioasa dintre problemele municpiului. Sunt extrem de mandru de colegii din primarie alaturi de care in acesti doi ani si pana la finalul mandatului sa luam lucrurile din loc sa reabilitam integral lucrarile de apa inainte de a avea astfaltul. Astazi avem o mare victorie ca avem emisa autorizatia, avizul de mediu si cu celelalte documente necesare emiterii autorizatiei de construire este in curtea noastra si in cateva zile o vom avea finalizata. De astazi intr-un an de zile, pe principalul bulevard al orasului, pe o lungime de 4,2 kilometri sa reusim sa inlocuim retea de apa”.

In ultima perioada, locuitorii din Piatra Neamt au avut intrerupta furnizarea serviciului de alimentare cu apa in mai multe cartiere.