Investitii in infrastructura educationala din Ciortesti

WhatsApp Image 2021-10-28 at 17.48.38

In comuna Ciortești, investițiile in infrastructura educațională sunt în prim-plan. O scoala la standarde europene a fost reabilitata si extinsa, pentru a oferi copiilor conditiile optime pentru un invatamant de calitate.

Zeci de copii pot studia în condiții foarte bune, la noua școală din Ciortești. Primarul, Alina Apostol, a precizat că la nivelul comunei există 4 unitați școlare modernizate.

Alina Apostol, primar comuna Ciortești: „Ne aflăm la Școala Gimnazială Ciortești. Suntem într-o clădire finanțată pe Programul Național de Dezvoltare Locală, Ministerul Dezvoltării. Aici învață circa 60 de copii, cu 14 cadre didactice sunt două corpuri de clădire. Clădirea am reabilitat-o și am extins-o cu săli necesare. Sunt mândră că au contribuit și copiii și cadrele didactice la înfrumusețare. În spatele meu sunt creațiile lor. În comunca Ciortești avem 3 școli și o grădiniță, toate cu lucrări de reabilitare și construire de clădiri noi, astfel încât nu avem probleme cu acele toalete în fundul curții sau cu condiții de învățare în frig și improprii”.

Deși curtea școlii are un spațiu de recreere generos pentru copii, în apropiere există și un foișor unde cei mici, împreună cu părinții își pot petrece timpul liber. La ințiativa oamenilor, foișorul a fost reabilitat pentru ca spațiul să devina gazda sătenilor atunci când se organizează hramul satului.