Investiții în clădirile Universității Tehnice din Iași

Universitatea-Tehnica-din-Iasi

Universitatea Tehnica „Gh.Asachi” din Iasi a facut in ultimii ani investitii importante in corpurile de cladire ale facultatilor. Cu ajutorul proiectelor europene s-au putut efectua reabilitari si modernizari ale cladirilor in care functioneaza Facultatea de Inginerie Electrica, Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului.

Universitatea Tehnica „Gh.Asachi” a cstigat mai multe proiecte prin care s-au facut investitii in reabilitarea facultatilor de pe Splai Bahlui. Unul dintre ele este al Facultății de Design Industrial și Management al Afacerilor, cladire care nu a mai fost reabilitata din 1990.

Dan Cașcaval, rector UTI Iasi

„Anul 2022 a fost unul foarte incarcat, cu realizari si provocari. Anul trecut am terminat cele doua proiecte de investitii care au fost realizate prin ADR Nord-Est si anume cladirea Facultatii de Inginerie Chimica si Protectia Mediului si cladirea Facultatii de Inginerie Electrica. Suntem inca in derulare, proiectul este in derulare pana in septembrie 2023. E vorba de corpul de cladire al Facultatii de Design Industrial si Managementul Afacerilor.

Investitii s-au facut si la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată.

Dan Cașcaval, rector UTI Iasi

„A fost necesara aceasta reabilitare termica in valoare de 5 milioane de euro pentru ca aceasta este cea mai veche cladire de pe Splai Bahlui si la vremea respectiva, cand a fost finalizata, acum 50 de ani. A fost facuta dupa un proiect similar dupa cele din Algeria. Stiti ce clima este in Algeria si ce clima este in Romania. E clar ca reabilitarea termica era necesara. Un corp al Facultatii de Inginerie Electrica care se gaseste la mijlocul Bd.Mangeron a fost, de asemenea, reabilitat si din punct de vedere structural pentru ca acolo era vorba de fundatie.

De asemenea, TUIASI va investi nu mai putin de 20 de milioane de euro in reabilitarea corpului A din Copou.