Investiții în campusul universitar al UMF Iași

Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași a semnat un împrumut în valoare de 35,4 milioane de euro cu Banca Europeană de Investiții. Rectorul UMF Iași, Viorel Scripcariu, a precizat că împrumutul va fi folosit pentru implementarea a opt proiecte.

Cea mai mare investiție se referă la modernizarea și consolidarea Policlinicii de la Boltă, un proiect care se ridică la 15,7 milioane de euro. De asemenea, la Boltă, va fi modernizată și clinica destinată medicinei dentare pentru copii, un proiect care se apropie de 8 milioane de euro.

Viorel Scripcariu – Rector UMF Iași: „Vrem să obținem o îmbunătățire a infrastructurii Universității. Numărul de studenți a crescut foarte mult. Noi avem nevoie de centru de cercetare modern, avem nevoie de o sală de sport modernă, avem nevoie să refacem căminele, vrem să refacem Policlinica de la Boltă. Toate sunt niște proiecte care, dacă le punem cap la cap, veți vedea că ajung la o sumă considerabilă din punct de vedere al investiției, ori ținând cont de faptul că Universitatea, așa cum am spus, nu este universitate săracă, ci are posibilități financiare, dar nu poate să acceseze din fondurile proprii decât numai în condițiile în care există alocare bugetară de la Ministerul Educației„.

La eveniment au fost prezenti si reprezentanti ai Băncii Europene de Investiții care au subliniat faptul ca anul acesta se vor semna contracte similare cu sase universitati din Romania.

Manuel Duenas – Reprezentant Banca Europeana de Investitii: „În toată Europa, noi finanțăm universități. Aici, în România, pe acest segment, am pătruns acum 4-5 ani, dar în acest moment, în acest an, încheiem contracte de finanțare cu șase universități de stat românești. Sperăm să devină un proces care să fie facil, deoarece dorim ca universitățile să crească și să poată efectua investiții”.

Înca din 2019, Banca Europeana de Investitii a acordat fonduri universitatilor din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *