Investitii educationale in comuna Ciurea

Dezvoltarea sistemului educational reprezinta una dintre prioritatile comunei Ciurea. In ultimii 5 ani, Ciurea a investit si s-a axat tot mai mult pe educatia tinerilor din comuna. Astfel, au fost construite gradinite si crese in zonele cele mai cautate de tinerii parinti iar de curand a fost inaugurat si un liceu teoretic.

Tot mai multe familii tinere aleg sa se mute in zona metropolitana. Astfel, comuna Ciurea a devenit una dintre cele mai cautate zone datorita apropierii de municipiul Iasi. Sistemul educational, reprezinta una dintre prioritatile Primariei Ciurea.

Cătălin Lupu, Primar Comuna Ciurea

Am observat ca sunt solicitari pentru gradinita si daca acum 5 ani nu avem niciun loc disponibil la cresa, astazi incercam sa construim in toate zonele din comuna. Avem 275 de locuri la cresa, unde personalul, un numar de aproximativ 60 de persoane, o parte cadre didactice, calificate sau in formare pentru ca Legea Educatiei le impune sa devina cadru didactic pentru persoanele care lucreaza cu copiii si ma refer la educator si gradinite cu locuri aproape duble decat la cresa. Avem peste 500 de locuri la gradinita cu program prelungit.

Locurile la gradinita sunt tot mai aglomerate datorita numarului mare de  parinti care s-au mutat in comuna.

Cătălin Lupu, Primar Comuna Ciurea

Avem in construire in curand o cresa noua in cartierul Visoianu acolo unde sunt blocurile turn cu cele 13 etaje si sa incercam sa lipim la acea constructie si o gradinita pentru copii.

Noi am respectat criteriile de selectie a dosarelor transmise de Ministerul Educatiei si de exemplu pentru cerere la grupa mica la gradinita se aplica in ordine descrescatoare dosarele cu copiii care sunt nascuti si au 3 ani si 7 luni, 6 luni, 5 luni. Acum suntem la copiii care au trei ani si 5 luni si 4 luni si cred ca mai sunt asa cum spuneam aproape 80 de dosare care nu stim inca cum sa le rezolvam dar cu tact si rabdare si din partea parintilor pentru ca exista si optiunea cu gradinita cu program normal pana la ora 12.00-13.00 sa-si poata inscrie copiii.

Totodata, Liceul Teortetic „Comandor Alexandru Catuneanu” isi va deschide portile incepand din aceasta toamna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *