Investiții de peste 26 milioane lei în clădirea Asclepios

upa

Conducerea UMF Iași anunță demararea unei investiții de peste 26 milioane lei în clădirea Asclepios Proiectul „Recompartimentarea, modernizarea spațiilor de învățământ, cu păstrarea funcționalului existent” destinat clădirii „Asclepios” (str. Ghigore Ghica Vodă nr.13) a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași a fost admis la finanțare și este în faza de contractare.

„Sunt onorat să anunț că proiectul de recompartimentare și modernizare a clădirii «Asclepios» a fost admis la finanțare, obținând 88 de puncte la evaluare, dintr-un total de 100 puncte. Valoarea totală a proiectului este de 26.185.298 lei din care 25.819.447,55 sunt cheltuieli eligibile. Sper ca după semnarea contractului de finanțare să demarăm cât mai repede implementarea proiectului. Este o veste foarte bună pentru întreaga comunitate UMF că, în sfârșit, vom putea folosi clădirea în scopul de a asigura spații de învățământ de calitate pentru studenții universității.” a declarat rectorul UMF Iași, Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu.

Proiectul „Recompartimentare, modernizare spaţii de învăţământ, cu păstrarea funcţionalului existent” este finanțat de Uniunea Europeană, pe axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Obiectivul general al proiectului este modernizarea infrastructurii educaţionale în cadrul UMF Iaşi, în condiţii de durabilitate şi incluziune socială. Scopul proiectului vine ca un răspuns la nevoia de modernizare a spaţiilor existente în cadrul UMF Iaşi şi destinate procesului educaţional, pentru a fi aduse la standardele de calitate europene. Aceasta preocupare pentru dezvoltarea infrastructurii se regăseşte printre principalele direcţii de dezvoltare strategică 2016-2020 ale Universităţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *