Investitii de 180 milioane de lei la Spitalul „Sf. Maria”din Iasi

spitalul de copii 11

Lucrarile de modernizare de la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iasi sunt in curs de finalizare iar in primavara se va face receptia finala. In ultimii doi ani, Consiliul Judetean Iasi a investit 180 milioane de lei in reabilitarea si modernizarea celor aproximativ 30.000 mp ai spitalului. Peste 100.000 de pacienti ajung anual in Spitalul de Copii Sf. Maria din Iasi. Unitatea medicala din Iasi, va avea cea mai mare unitate de Primiri Urgente din Romania in sectorul pediatric, cu 35 de paturi.

Stadiul fizic al lucrarile de la Spitalul de Copii este de 96.46%, cu tronsoanele I și III din corpul A complet receționate, iar tronsonul II, corpurile B și C și lucrările exterioare parțial recepționate. Extinderea UPU costa 35 milioane de lei si presupune o clădire nouă de peste 2.300 de metri pătrați, cu demisol, parter și etaj, pe terasa căreia va fi amenajat și un heliport.

Costel Alexe – Presedinte CJ Iasi:Anul trecut au fost dat si semnat ordinul de incepere pentru cea mai mare Unitate de Primiri Urgente pe care o avea un spital de copii pediatric din Romania. Astfel, UPU de la Iasi, va avea de la 5 la 35 de paturi si cele mai bune conditii si dotari pe care le poate avea un spital de pediatrie”.

Modificarile de modernizare si reabilitare a spitalului au vizat sectia de arsi si chirurgie plastica. Astfel ca, aceasta a fost reinfiintata din 2020 si a ajuns la 30 de paturi. In urmatoarele luni, Spitalul de Copii Sf. Maria va avea si aparatura medicala noua.

Alina Belu – Manager Spitalul de Copii Sf. Maria Iasi:Asa cum am facut si pana acum, vom accesa toate fondurile posibile in interesul copilului, si avem un succes in ceea ce priveste si combat covidul. Vom avea aparatura medicala care va veni in urmatoarele 2, 3 luni, in valoare de 12 milioane de lei. Este un proiect care este derulat de un an si incep sa se vada rezultatele. Echipa medicala este didicata actului medical”.

Modernizarea spitalului a continuat si in blocul operator care a fost reabilitat. Salile de operatie ale blocului operator sunt dotate cu ventilatie si sistem de climatizare.

Alina Belu – Manager Spitalul de Copii Sf. Maria Iasi:Suntem in zona de bloc operator, reabilitata. Asa vor arata toate salile, momentan sunt cele 3 care au fost predate constructorului si asteptam sa le receptionam si mai exista cealalta care va fi predata constructorului si vom muta activitatea in acest bloc nou operator”. 

Alina Belu – Manager Spitalul de Copii Sf. Maria Iasi:Salile de operatie in acest moment sunt dotate cu ventilatie, climatizare, tot ce inseamna aer steril, pentru un sistem de climatizare”.

Tot la Spitalul de Copii este în implementare și proiectul de extindere al spațiilor medicale, în valoare de 80 de milioane de euro, pentru care s-au realizat și recepționat până acum tema de proiectare, studiul de prefezabilitate și PUZ.