Investitie majora pentru salvarea prematurilor

Sharing is caring!

Organizati Salvati Copiii aduce la Iasi aparatura medicala vitala, in valoare de 57.000 de Euro. Dotarile au fost facute in sectiile de neonatologie ale Spitalului Clinic de Obstetrica – Ginecologie “Cuza Voda”. Donatia consta in 3 echipamente: un aparat de solubilizare, mixare si preparare a solutiilor perfuzabile, un audiometru si un bilirubinometru.

Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania: “Ne-am mobilizat si am achizitionat 3 aparate, un aparat de solubizare, mixare si preparare a solutiilor perfuzabile si un audiometru si un bilirubinometru. Aici aveti cea mai mare unitate de terapie intensiva. Iasul are un numar foarte mare, aici se nasc anual peste 6600 de copii”.

Toata aceasta aparatura va ajuta la tratarea adecvata a celor mai mici luptatori. Medicii ieseni au reusit, in anul 2018, sa salveze un nou-nascut care a venit pe lume cantarind numai 450 de grame.

Robert Danca, manager Spital Clinic de Obstetrica – Ginecologie “Cuza Voda” Iasi: “In sistemul de sanatate este nevoie de a completa dotarea, care sa duca la o crestere a calitatii actului medical si implicit la o sansa de viata cu riscuri, mult mai mic, decat este in prezent”.

Prof dr. Maria Stamatin, medic primar pediatrie-neonatologie: “Sigur ca pe noi ne-ati ajutat sa achizitionam niste echipamente super performante. Acest echipament mai exista intr-o singura unitate din Romania, undeva in Bucuresti. Eu mi-l doream de foarte multa vreme, in tarile civilizate practice, acest echipament este folosit de catre farmacist la care tu ii trimiti doar reteta si farmacistul prepara aceste solutii si ti le trimite cu seringa etichetata. Eu sunt foarte fericita ca am reusit sa achizitionam acest echipament pentru ca in primul rand, inlocuieste mana asistentei. Mana unei asistente care poate oricand sa fie colonizata cu germeni”.

Aceasta este cea de-a saptea investitie pe care Organizatia Salvati Copiii o face in judetul Iasi. Donatiile din judetul Iasi ajung la un total de 257.000 Euro.

shares