Investitie majora la Iasi a grupului Leier pentru piata de est a Romaniei

Compania Leier a lansat la Iași investiții totale de 60 milioane de euro, din care aproximativ 25 milioane doar în modernizarea perimetrului fabricii și deschiderea unei secții de vibropresate din beton. Deschiderea oficială a fabricii de la Iași a fost realizată în prezenţa a peste 350 de invitaţi, parteneri ai businessului, oficialităţi, antreprenori, precum şi angajaţi, care au vizitat împreună fabrica şi au celebrat investiţia realizată în acest punct de lucru. Grupul Leier este deţinut şi administrat de trei generaţii ale aceleaşi familii, toți prezenţi la eveniment.

Adrian Manzat, General Manager Brikston Iasi: „Ne bucuram sa fim alaturi de parteneri, furnizorii nostri, de oficialitati, de presa, de toti cu cei care am colaborat de-a lungul timpului sa colaboram, sa inauguram lucrarile de investitii si realizarea unei sectii de vibropresate de beton aici la Iasi. Toate acestea au fost posibile spiritului si filosofiei Leier de a investi si de a conduce aceste fabrici ca intr-o familie. Suntem bucurosi pentru ca aici in Iasi, In Romania s-au investit peste 25 milioane de euro„.

Compania Leier, unul dintre cei mai mari jucatori ai pieţei materialelor de construcţii din România, a inaugurat la finalul săptămânii trecute o nouă secție de prefabricate din beton la Iași. Grupul Leier este într-o continuă dezvoltare pe piaţa din România, având în prezent patru puncte de lucru la nivel naţional – Unirea (2005), Iaşi (2018), Sighişoara (2020), Câţcău (2021).

Investițiile masive cu o valoare totală de aproximativ 60 de milioane de euro au fost direcționate către betonarea platformelor fabricii, amenajarea fațadelor clădirilor, crearea unei noi linii de procesare rumegus și crearea unei noi linii de concasare precum și în utilarea unei secții de producție a vibropresatelor din beton.

Administrat sub forma unui business de familie, Leier continuă dezvoltarea sa constantă prin investiţii intensive şi extensive, reinvestind profitul obţinut în toate fabricile sale de la nivel naţional. Planurile de extindere au fost evidenţiate prin dorinţa de achiziţie sau de investiţie în noi puncte de lucru, care să permită deservirea completă a pieţei româneşti cu soluţii complete pentru construcţii, precum şi prin investiţii contante care vizează creşterea performanţelor obţinute, îmbunătăţirea calităţii producţiei şi creşterea satisfacţiei angajaţilor Grupului.

Pentru mediul de afaceri iesean reprezinta una dintre cele mai mari investitii in domeniu fabricilor de materiale de constructii astfel noi ducem mai departe traditia acestei fabrici”, a completat Adrian Manzat.

Grupul Leier este activ în 7 ţări (Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Croaţia şi Ucraina) în domeniul producţiei de materiale pentru construcţii, comercializării şi serviceul autovehiculelor premium (BMW, Mini, Hyundai şi Skoda), în cel imobiliar şi al confecţiilor metalice / ingineriei mecanice.

Urmărind cu perseverenţă scopul declarat, acela de a fi un jucător de top în piaţa materialelor pentru construcţii, Leier marchează o premieră importantă: în toate cele patru fabrici sunt în derulare investiţii majore în creşterea capacităţii de producţie, dezvoltarea de noi secţii sau produse, îmbunătăţirea calităţii produselor, dezvoltarea relaţiilor cu clienţii şi a logisticii necesare.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!