Investitie germana de 14 milioane de euro la Miroslava

Prima fabrica germana de echipamente electrice si electronice, construita in cel de-al doilea Parc Industrial din Miroslava si-a inceput activitatea. Investitia s-a ridicat la 14 milioane euro, iar 3,5 milioane euro au reprezentat un ajutor de stat. Fabrica si-a inceput activitatea cu 120 de angajati si urmeaza sa se extinda.

Noua fabrica, amplasata in Parcul Industrial 2 Miroslava a început producția. Până la sfârşitul anului 2021 se vor crea 120 de locuri de muncă, iar în următorii 2-3 ani numărul angajaţilor va ajunge la aproape 400 de angajați.

Dorel Codină, director executiv Parcul Industrial Miroslava: ”Fabrică de cabluri de încărcare pentru mașini electrice, o investiție de undeva la 13-14 milioane de euro, investiție care va fi dublată. Au început producția, vor avea primii 120 de angajați în acest an și în următorii 2 ani până la 400 de angajați, chiar spre 800.”

Pe cei aproape 30.000 mp concesionaţi în Parcul Industrial din Miroslava, compania intenţionează să extindă în următorii ani activitatea de producţie cu o nouă divizie, stații de încărcare auto.

Dorel Codină, director executiv Parcul Industrial Miroslava: ”Practic, vor fi 2 investiții gemene, una în care deja se produc cabluri pentru încărcarea mașinilor electrice, iar a doua în care se vor produce stații pentru încărcarea mașinilor electrice.”

În ceea ce privește stadiul actual de dezvoltare a parcurilor industriale din Miroslava, Dorel Codină a precizat că primul parc industrial este la capacitate maximă, iar în cazul celui de-al doilea încă se fac lucrări de amenajare a terenului și racordul la utilități.