Investiție de 400 milioane de euro pentru digitalizarea sistemului de sănătate

medic

România va investi 400 de milioane de euro pentru digitalizarea sistemului de sănătate prin intermediul fondurilor Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Hovrath, o companie internațională de consultanță în management, a realizat un studiu care vizează întrebuințarea fondurilor provenite prin PNRR în sistemul de sănătate din 6 țări, printre care și Polonia, care va investi un miliard de euro în acest proiect.

România pregătește proiecte care țin de consolidarea telemedicieni, îmbunătățirea infrastructurii digitale a unităților sanitare publice, sistemele mobile de monitorizare a pacienţilor şi asistenţa tehnică pentru dezvoltarea şi integrarea soluţiilor de sănătate digitală.

Un studiu Eurostat din arată că, în România, mortalitatea cauzată de boli care puteau fi prevenite sau tratate a fost cu 70% mai mare față de media UE. Dintre cele 6 șase state analizate de Horvath, țara noastră s-a plasat pe ultimul loc privind cheltuielile pentru sănătate, cu 1.210 euro/cap de locuitor, în 2018.