Investiţie de 235 milioane de euro la Iaşi?

teba

Dezvoltatorul Prime Kapital, firmă înfiinţată în urmă cu doi ani de fondatorii celui mai mare investitor imobiliar din ţară, a cumpărat fabrica din Iaşi a producătorului de textile Teba Industries.

În locul acesteia s-a desenat deja un proiect de proporţii, scrie capital.ro

După ce au făcut din NEPI cel mai mare investitor imobiliar din România, fondatorii săi, Martin Slabbert şi Victor Semionov, s-au retras din companie în 2015 pentru a repeta experienţa cu un nou fond denumit Prime Kapital. La scurt timp după formarea acestuia au încheiat un parteneriat cu sud-africanii de la MAS Real Estate Inc. (MAS REI) prin care ţintesc acum dezvoltări imobiliare ce depăşesc ca valoare suma de un miliard de euro la nivelul Europei Centrale şi de Est.

Până acum, cel mai ambiţios proiect imobiliar anunţat de aceştia în România este cel care va lua locul halelor Teba Industries din Iaşi, amplasate chiar lângă magazinul Leroy Merlin din oraş. Pe cele circa zece hectare de teren Prime Kapital intenţionează să dezvolte un proiect mixt, cu până la 100.000 de metri pătraţi de clădiri de birouri, peste 2.500 de locuinţe şi un hotel. Bugetul de dezvoltare pentru acest proiect este de 235 de milioane de euro, potrivit calculelor economica.net, pe baza datelor companiei.

Sursa: Ziarul de Iasi