Investitie de 120 de milioane de euro derulata de Iulian Dascalu in centrul Iasului

Sharing is caring!

Omul de afaceri iesean Iulian Dascalu deruleaza incepand de astazi constructia unui amplu proiect de regenerare si dezvoltare urbana pe strada Sf. Andrei. Practic, va fi ridicata una dintre cele mai mari cladiri de birouri din Romania, cu peste 60.000 mp inchiriabili. Investitia se va ridica la 120 milioane de euro iar dezvoltatorul sustine ca vor fi create 1700 locuri de munca pe perioada constructiei si peste 5000 joburi dupa inaugurare.

Iulian Dascalu, presedinte companie IULIUS: “Am si o satisfactie personala pentru ca sunt iesean. E un proiect de regenerare urbana. Un proiect de 120 milioane de euro care va fi finalizat in 2 ani si care va ajuta la dezvoltarea orasului Iasi. Vor fi aici peste 5000 de angajati, firme international, in curand probabil vom si comunica care sunt aceste firme sic red va avea un impact economic foarte bun pentru oras si pentru Romania. Va fi un campus IT in care vom aduce si diferite faciliati pentru locuitorii din zona, ma refer aici la un fresh market, la un hub medical, diferite servicii de care au nevoie locuitorii din sf. Andrei. Vom avea un spatiu pentru exterior de coworking, deci tot ce e legat de zona universitara“.

Imobilul va fi desfasurat pe orizontala si va avea 6 corpuri cu inaltimi ce pot ajunge pana la 6 etaje. Doua niveluri subterane vor fi alocate unei parcari cu o capacitate de 625 de locuri.

“Ne bazam pe date si pe cereri clare ale chiriasilor nostri. Dupa cum stiti Iasul are nevoie de spatii de birouri. Iasul va avea o crestere foarte mare pe tot ce inseamna domeniul IT si atunci trebuie sa avem aceste spatii ca sa putem trage acesti operatori, acesti chiriasi internationali“, a completat Iulian Dascalu.

Campusul propus de Iulian Dascalu este cea mai ampla investitie lansata in Iasi in actualul context economico-social.

Mihai Chirica, primar Iasi: “E din punctul meu de vedere startul pentru reconstructia Iasului si a Romaniei, pentru ca suntem intr-o perioada foarte dificila, toata lumea a facut multi pasi inapoi, dar Iulian Dascalu si compania domniei sale face un mare pas inainte cu o investitie de peste 120 de milioane de euro. Deci, arata ca lucrurile nu au stagnat, ca lucrurile merg mai departe si Iasul poate eveni un model pentru intreaga tara.  Este cea mai mare investitie de birouri, cum s-a spus, din Romania, va atrage foarte multe de locuri de munca, va continua profilul Iasului de oras destinat domeniului IT“.

Cu ocazia ridicarii acestui imobil va fi realizata o noua artera de circulatie care va conecta Bulevardul Anastasie Panu si Bulevardul Regele Ferdinand 1 al Romaniei. Alte cinci strazi adiacente vor fi largite si modernizate. Dezvoltatorul a anuntat a va investi peste 1,4 milioane de euro in spatii verzi, care vor include alei pietonale, arbori, plante si spatii de recreere. Proiectul va fi finalizat in 2 ani.

shares