Investigațiile geotehnice pentru construirea autostrăzii Moldovei sunt îngreunate de fermierii care nu permit accesul pe terenurile lor

La solicitarea Egis Romania, prefectul Bogdan Cojocaru a convocat o întâlnire la care au participat primarii din Pașcani – Marius-Nicolae Pintilie, Tătăruși – Costel Iosub, Valea Seacă – Neculai Miron și Lespezi – Ioan Lazăr, senatorul Maricel Popa, alături de reprezentanții Ministerului Transporturilor – Cătălin Urtoi, ai DRDP Iași, CNAIR și ai firmei Egis România, în cadrul unei ședințe de lucru privind autostrada Moldovei.

În această perioadă sunt în derulare investigațiile geotehnice, etapă din cadrul realizării Studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic de execuție pentru tronsonul Pașcani – Suceava, în continuarea Autostrăzii A7 – Ploiești – Pașcani.

Firma care execută investigațiile geotehnice are nevoie de sprijin pentru identificarea proprietarilor de terenuri de pe traseul stabilit și pentru a se facilita accesul în locurile unde trebuie efectuate forajele.

„Astăzi, a fost o bună oportunitate pentru un dialog direct, pentru o discuție aplicată, cu toate detaliile posibile la acest moment. Am solicitat sprijinul domnilor primari pentru a discuta cu locuitorii care dețin terenurile în cauză, astfel încât aceste investigații geotehnice să fie realizate în cel mai scurt timp posibil”, a transmis prefectul Bogdan Cojocaru.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!