Invazie de ploșnițe ”inofensive” la Iaşi / ”Nu sunt un pericol. Sunt foarte multe specii, toamna este lungă, ele trebuiau să fie la iernat, doar că mai stau pe aici”

Mihai Tălmaciu, entomolog în cadrul Universităţii de Ştiinţele Vieţii (USV), susține că ploşniţele apărute în aproape toate cartierele ieşene, sunt inofensive, deși sunt înrudite cu cele care se refugiază în saltelele și lenjeria de pat, transmite Ziarul de Iași.

Concret, aceste ploşniţe nu înţeapă, şi ar trebui să dispară odată cu venirea frigului.

Gândacii urât mirositori, pe care toamna ieşenii îi găsesc prin apartamente şi nu ştiu cum să scape de ei, reprezintă o apariţie des întâlnită oarecum de câţiva ani încoace în Iaşi. După cum susţine Mihai Tălmaciu, entomolog la USV Iaşi, aceste ploşniţe sunt originare din Asia, nefiind problematice. Motivul pentru care insectele sunt prezente acum în număr mai mare are legătură cu iernatul.

„Ploşniţele astea nu sunt un pericol. Sunt foarte multe specii, toamna este lungă, ele trebuiau să fie la iernat, doar că mai stau pe aici. Acesta este motivul pentru care sunt mai multe perioada asta. Chiar mi-a mai spus cineva că au apărut deja şi sunt destul de multe, însă sunt inofensive. La fel ca buburuzele. Şi ele sunt mai multe anul ăsta”, a declarat profesorul entomolog Mihai Tălmaciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *